miércoles, 15 de agosto de 2007

U-Bahn Nights



Uns dels llocs de visita obligada a Berlin és el metro. Les llargues distàncies que separen els llocs d'interès turístic fan que a la gent de poble, acostumada a caminar sols per a anar a per el pà i alguna processò casual, els siga impossible disfrutar del viatge sense aquest. Desgraciàdament altres mitjans de transport alternatius com la bicicleta de cinc peus i els carruatjes son un sablazo i no sempre estàn disposats a anar-se'n molt lluny de la zona on transiten. Tots aquests factors fan que el metro siga un punt ineludible.



Hi han diferents tipus de billet depenent del temps que es vaja a estar: un día, una setmana, un mes amb uns preus asequibles per a la gent que no està acostumada a manejar-se en grans xifres (dos persones poden conseguir els bonos per poc més d'un bitllet de 50) . A més la compra es pot fer en diferents idiomes i en cas de ser de poble hi ha un panell de ajuda on apretant un botó es crida a una oficina de informació gratuita. Un dels nostres va anar més enllà: apretà el botó de socorro per informar-se. Menys mal que en Berlín aquest tipus de persona ja està controlat.


I de fet aquest tipus es un element més del paisatge de Berlín: els rallats del metro. L'orige d'aquestos és una evolució natural del Ubermensch alemà i hui a dia el govern els administra un compartiment del metro per a animar el cotarro. Hi han diversos tipus: els que van en un periodic i donen discursos, el pringao informàtic que s'ha acabat rallant i parla soles en els amics o el músic de mirada divergent. Hi ha que recordar que no tenen res a vore amb el rallat Espanyol del dame-un-euro-primo i que no passa res si vos pillen de rises gràcies a ells.


Finalment sols vull repassar les diferents facetes en que el metro en Berlín despunta: és el millor lloc on estar de Hangover quan no saps on anar; és el millor lloc per a eixir de festa (es imprescindible la eixiada per la nit donant voltes per el metro); punxen la millor música i fa una temperatura ideal per a perdre pes. Que no vos extranye que siga el lloc on més hem estat en Berlin, ara vos toca a vosaltres you little charmers!

2 comentarios:

whale;) dijo...

crec k se t'ha oblidat ficar que si no t'equivokes de metro i tornes enrere, no val la pena anar xk no acabes de passar-t'ho bé....i que encara et rius mes quan ixes del metro en el pii-piiiii-piiiiiiii de tancar-se les portes. de qualsevol manera....as fet un comentari apart de realista, collonut!!!

shey dijo...

weno, creec q cal afegir q el metro es un bon lloc on tb es pot dormir, sobretot despues de una visita a un camp de concentracio. Es un lloc on facilment podras trobar 2 ó 3 asientos vuits on poder estirarte i fer una becaeta.